Dagen

Det blev ett inköp av vår bebis första hela outfit- matchande mössa, body samt byxa från Lindex. Sedan en brun dräkt á la 70 tal. Supersnyggt.

Nu ska det bli glögg och nybakade lussebullar samt kanelbullar. Det hör inte till normaliteten att vi bakar, men gravid som man är så finns det ett nytt sug efter söta saker...



Vecka 21

Fostret har ännu inget underhudsfett. Det sväljer fostervatten och tränar därmed matsmältnings-organen. Fostret kissar i magen.

Tänderna börjar utvecklas nere i tandköttet. Fostret har hårväxt över hela kroppen men det faller av vid födseln. Antikroppar förs över från mamman till fostret. 

Vikt 420 gram. 

Nu känner jag mitt lilla barn varje dag. Antingen små skrapningar mot huden (känns som om någon kittlar mig) eller så kan vi känna den när jag ligger ned. Då känner man när den rör sig. Inte supertydligt så man kan känna kroppsdelar men kan känner något där inne. Känslan är underbar och jag skulle kunna ligga ned med en hand på magen hela tiden för att få känna den lille.
Idag ska vi gå och köpa något litet klädesplagg och det känns mycket stort. Fatta att vi måste vänta 4 månader till!

Bilden föreställer barnet i vecka 21Bilden föreställer mamman i vecka 21 



Första advent

Idag är det 1:a advent.
Jag älskar verkligen att tända ljusen och har många minnen från när man gjorde det när man var liten. Synd att ingen snö är kvar. Om ett år är vi en till i familjen som sitter runt frukost bordet och tänder ljuset, längtar redan. Idag ska vi gå och kolla på lite bebiskläder och kanske skötbord om den affären är öppen på en söndag.

 


Ett busfrö hemma hos moster

 

Tisdag är det visst idag

Regnar gör det, blä vad trist. Jag sitter på jobbet och letar efter en engelsktalande person till en tjänst hos oss. MIn ögon går snart i kors så en bloggpaus är ju aldrig helt fel.
Har ätit lunch med Jenny E idag (varför måste jag alltid säg Jenny E och inte bara Jenny? Ett av livets mysterier...) Det var riktigt gott, samt lite kändisspotting. Carina Berg såg vi utanför och Carolina Gynning inne på matstället. Med tanke på att de är kompisar så räknar jag med att Carina hade varit där. Detta ska jag berätta för Patrik i Gävle som i helgen sa att han älskar kändisspotting...;-)
Inatt kunde inte Chrille sova... Han låg och funderade på vårt barn och dennes liv upp till 18-års ålder... Ja det finns mycket som man kan fundera på kl 02:00.
Idag ska jag träna igen efter 1 månads förkylning. Får se hur lång tid det tar innan jag åker dit igen...
Nu rör det sig i magen...Underbar känsla av små kittlingar...hihi

Syjuntan

Varannan torsdag smäller det, då är det syjunta med syjuntegänget. Gamla har vi blivit, haha. Lite smakprov:


Jenny stickar halsduk modell "strut"

Erica stickar halsduk

Mina rutor som i sinom tid ska bli en bebisfilt

Mitt och syrrans lördagsprojekt- min snart nya sjal:-)

Husbygge

Systeryster bygger hus, eller iallafall någon annan gör det åt dem. Underbart kommer det bli, jag var där i lördags och spanade in genom fönstrena. Inflytt är 29/11. Spännande!

http://treifamiljen.wordpress.com/

Ultraljud nummer 2

Nyss hemkommen från ultraljud nummer två. Denna gång i vecka 19. Det var ännu en gång helt underbart att få se vår lilla bebis. Jag hade blivit tillsagt förra gången vi gjorde att se till att vara lite kissnödig, så jag gick dit med en sprängfylld blåsa. Så pass stor att vi typ bara såg kissblåsan och inte bebisen, haha. Så jag fick springa ut med gel på hela magen, in på toaletten och kissa. Sedan såg vi mycket bättre. I min mage finns en ca 19 cm lång bebis som var mycket livlig. Fötterna hade den över huvudet hela tiden och den såg ut att suga på tummen lite då och då. Den var lik Chrille i profil med tanke på näsan:-) Allt var normalt och alla mått stämde. Känns mycket skönt. Och inte harmynt är den...

Så planerad födelse för den lilla krabaten är 12 april. Pappa Christoffer hoppas att den inte går 9 dagar över tiden för då är han rädd att han får mindre presenter resten av livet då hans födelsedag är 21 april. Så påsken för oss är planerad, eller iallafall ingen resa hem till Granhammar eller Armsjön.


Kön tittade vi inte. Men lite sugen blev jag allt (eftersom det var jag som sa nej) när barnmorksan sa "Nu vet jag vad det är". Eftersom Chrille följde varje rörelse hon gjorde och att hon sa detta ganska tidigt så är han säker på att det var en liten pillesnopp hon såg. Så det kanske blir en liten Wille Teodor Kristoffersen Bogårdh. Bara 20 veckor kvar innan vi vet svaret. Spännande!

Fortfarande hemma

Krasslig idag med. Sitter hemma och letar kandidater på Monster inför alla typ 15 rekryteringar jag jobbar med för tillfället. Jag är glad att jag inte gick på jobbet, me skönt att få lite saker gjort. Under tiden sitter jag och dricker honungsvatten. Inte gott men jag har nåt minne av att mormor eller nån annan lärd har sagt att det ska vara bra att dricka det när man har ont i hals och hosta. Lite jobbigt för jag tycker inte om honung. Men skönt är det för halsen, det är ett som är säkert. Ja ja, nu ska jag leta vidare.

Just nu på Karlbergsvägen



Pyjamasbyxorna, mage som står ut, datorn i knät, juice glas samt snorpapper.

På vår hylla- familjen




Kan vara lite svårt att se men det är bilder från ultraljudet vi gjorde i vecka 13. Då var vår bebis 6,4cm lång och låg därinne och rörde sig. den 10 nov är det dags igen och då kommer vi vara i vecka 19 och vår bebis ca 20 cm lång. Det ska bli superspännande att gå på ultraljudet igen. Denna gång kommer det vara möjligt att se specifika kroppsdelar samt eventuellt se kön. Vi är inte överens om vi ska kolla eller inte. Jag vill inte men Chrille vill, så vi får se hur det blir.

Sjuk

Idag är jag hemma. jag är sjuk och känner mig riktigt hängig. Näsan rinner, huvudet trycker, hosta och halsont. Det jobbiga är att jag inte har tid att vara sjuk. Jag jobbar med 15 rekryteringar för tillfället fär processen egentligen inte kan bli stillastående... Men vad ska jag göra? Ska försöka få lite gjort idag ialllafall.

I natt drömde jag om min bebis... Underbart var det förutom att vi inte hade köpt blöjor till första dagen hemma efter BB men vi lindade in den i en handduk så det gick ju bra :-) Det var en tjej...

Vecka 18

Bebis - Bebisen är 12,5 till 14 cm mellan stjärt och huvud, den väger ca 150 g. 50 g mer än förra veckan. Bebisen kan rynka på pannan och göra grimaser. En del basreflexer börjar utvecklas nu som till exempel sugreflexen och bebisen vänder ryggen till om magen utsätts för ljus. Hjärnans första kritiska stadium är nu över.

Du – Nu är det dags för ultraljud. Det görs omkring vecka 17 till 18. Vikten har ökats till mellan 4 och 6 kg, men det är bara början. Ät rätt så behöver du inte oroa dig för onödiga kilon. Du kanske börjar få ryggbesvär, blir täppt i näsan eller svårt att röra dig som du vill. Det börjar helt enkelt kännas att du är med barn.

Teutonia Spirit S3

Kanske vår vagn om några månader... http://www.blocket.se/vi/18731704.htm?ca=11_s

RSS 2.0