Nåja...

...receptveckan höll väl inte fullt ut, men viljan var god! Men vi fortsätter nog nästa vecka:-)

Annat spännande är att jag är mitt uppe i min löneförhandling nu när jag år fast jobb. Dock kom jag och min snart avgående projektledare inte överens om lön då de ville höja mej pinsamt lite. Jag tackade nej till deras erbjudande och de ska återkomma imorgon med ett nytt. Det blir intressant.

Chrille är och spelar badminton och jag ska iväg på veckans 2:a spinningpass, nu fick jag det sagt också...hehe

JoJo

Receptvecka samt dags för gitarrkungen att göra entré

Denna vecka har vi receptvecka, dvs vi har kollat ut recept vi lagar varje kväll. Fick en kokbok av Em och Larsa så den använder vi nu. Det har blivit köttbullsgulash hitills...mumma!

Gitarrkungen ja. Chrille har nog alltid drömt om att bli gitarrmaster a la Winnerbäck. Han har aldrig spelat men jag tror att det djupt inne finns en artistisk gåva... Man har ju inte missat hans Teenage Ninja Turtle gubbar han ritade vid tidig ålder... De är grymma! Men så ikväll iallafall är det dags att han får användning av sin gitarrkurs som han fick i julklapp... Han var nervös redan i morse... Undra hur det står till nu, hihi. Lycka till älskling!

Nu ska lönen upp

Sitter på jobbet i ett av våra små arbetsrum och ska försöka få nåt gjort. Sitter och tar fram lite ideér ang hur vi ska kunna öka antalet affiliates och försäljning. Men jag kan liksom inte koncentrera mig för imorgon ska jag ha lönesamtal... Blir fast nu och med detta kommer ju alltid en löneökning (för det mesta). Så imorgon är det dags iallafall. Vet hur det kommer bli, alla bra argument som jag nu tänkt ut kommer jag snabbt fumla bort i tankarna när jag sitter mitt emot min snart avgående projektledare. Är inte det konstigt? Löneförhandling med en som snart slutar... jaja, imorgon bitti är det dags...

Vad gör man inte för grannsämjan...

Idag var det alltså dags. Göra det vi bävat så länge; min och Chrilles städdag på Karlbergsvägen 53. Ingen har utför sin städvecka här i huset sen innan jul men vi kände ansvar... Och nu är det klart! Foton tog vi så att Brith vet att vi varit duktiga :-) Och tro det eller ej, vi tyckte tom att det var skoj...


Mer kort från helgen som var...





 Kvällen var kantad av trevligt sällskap, god mat, mycket skratt. mycket dans samt efterfest i soffan.

Nu har de båda (snart) fått jobb och flyttar hit inom 2 veckor!

 Förra veckan var de här och sökte jobb och vi njöt av deras sällskap.
 Mycket god mat blev det...

Efter deras vecka här hade boende klart samt 4 intervjuer avverkade! Lars har redan skrivit på kontrakt och Em väntar på svar. Bra jobbat!

Kärlek är...

... när man delar samma lilla handduk under ett spinningpass när man otaliga gånger torkar av svetten i pannan.

Dröm dig bort...

image49

Snart är det helg :-)

Finns det något mer underbart än när man kommer till jobbet på torsdag morgon och inser att det snart är helg!? Jo iofs är det kanske ännu mer underbart på fredag morgon? Och för att inte tala om fredag eftermiddag... hehe.

Imorgon ska jag och min käre gå på vinprovning! Fick det i present av honom och det ska bli superkul. Ser fram emot att bli lite mer expert... Sedan kanske vi kan impa på patrik och Mia som kommer på middag på lör...  Nej nu måste jag ta tag i affiliate marknadsföringens underbara sysslor...

J

Kommer bli saknad

Jag vet att Heath Ledger inte är en person som jag kände men jag tycker att det är otroligt synd det som har hänt. Han var en favortiskådespelare och som alltid är det så synd när en ung människa väljer att avsluta sitt liv. En av mina favoritfilmer är Brokeback Mountain

Jag tänker på hans familj och barn idag.

Helgen som var

Nu har Emelie och Lars lämnat oss... Det kändes lite tråkigt när vi kom hem igår till en tom lägenhet... Började bli van nu att vara 4 st i vår lya... Men de kommer snart hit igen då de ska bosätta sig här. Att lägenheten också blivit städad av E var ju inte fy skam...jag är iofs inte förvånad när E sätter igång. Tack älsklingsemelie!

tjugoåtta år...

Tänk att jag idag blir 28 år.

Bara sammansättningen av en tvåa och en åtta skrämmer mig. Inte för att jag har åldersnoja utan för att det låter så hiskeligt gammalt. Jag har alltid tänkt mig att när man har den formidabla åldern 28 så är man mogen, otroligt smart, långt gånget i livet, kanske gift, barn och med ett otroligt välbetalt jobb. Men jag känner inte igen mig i allt det där... Känner mig fortfarande som 18. När jag var 18 fick jag komma in på krogen med legg (behövde inte stämpla av längre!), jag åkte till USA med Jennie och Johanna och det känns ju inte så länge sedan. När jag var 8 flyttade jag till Sundsvall från Skoghall och det känns ju egentligen inte heller så värst länge sen. 20 år! Tiden går så snabbt att jag blir rädd, men samtidigt så är det mycket kvar att uppleva... Mycket spännande med andra ord!

J

365 dagar?

Kära älskling...365 dagar? Glöm nu inte bort alla hjärtans dag 14/2, vår 4-årsdag 4/3, vår förlovningsdag 28/4 samt julafton 24/12. 365 dagar? in your face!

J

Så klev han in...

Efter modigt övervägande, kliver den bättre hälften in i detta bloggprojekt.

Då Kent låten "Mannen i den vita hatten(16 år senare)" gick på i Spotyfi, infann sig den rätta stämningen. Vad ska jag då säga? Tja dels har en lättnad infunnit sig, har precis klurat ut JoJo's födelsedagspresent, vilket nu är fixat o klart. Skönt! Nu är det 365 dagar tills presentångesten sätter in på riktigt igen ;)
Som tur är har även min kära kollega Andereas "Blue-ray" Björkman, samma dilemma med 1 dags skillnad. Så jag kommer att få dela denna periodiskt återkommande händelse :


f(t)=f(t+T) \,\!  där T = 365, och t = 18/1 ;)


Besök på Karlbergsvägen

Ikväll får vi besök! Och de stannar tills på söndag! Känns superkul när de kommer och starranr så länge. Och snart flyttar de hit också, jippii!

Schemat för helgen är redan fullbokat. Det är party, och middag, och restaurang och mys och IKEA och kolla in deras nya lya... och om jag känner mig och Empan rätt så kommer det bli ett besök i ett antal affärer också... och just ja, Lars ska få hjälpa oss att uppdatera vår kran i köket. Det behövs en händig man till det;-)



Helgen som varit...

... har varit bra. Vi har haft besök av Christoffers mamma Brith, varit på trevlig tillställning hos Jenny och Ola samt fixat i hallen. Det blev jättefint! Äntligen lite saker på väggarna.

Nu funderar vi på att lyxa till oss och prenumerera på matkasse direkt hemkört till dörren. Det är en sändning per vecka med råvaror för 5 middagar för 4 personer där det är kött, fisk, grönsaker samt recept för hela veckan. Mao så kommer vi få mat för 20 tillfällen per vecka, alltså matlåda. Kolla in www.matfrid.se
Vi får nog vänta någon vecka först och tömma frysen. Sedan kanske vi kör igång... Spännande och testa iallafall. Men samtidigt, hur jobbigt kan det vara att gå till affären??

boggejojo eller jojosblogg

Ändrade namnet, känner väl att min soon-to-be-maybe-in-a-couple-of-years äkta hälft inte varit så aktiv. Jag har försökt må jag säga men det har inte gått bra. Så det får bli upp till honom. Så läser du detta älskling, säg till om du vill va med eller inte... Omskriven samt upplagd med kort kommer du bli i vilket fall... :-)

När katten är borta dansar råttorna...

...eller hur var det...

Igår avnjöt jag underbart sällskap i Västerås. Träffade Marie, Ellen (blivit jättestor och sockersöt), Charlotte (hemma från Barcelona några dagar) samt självklart Johan. Vi kollade in nyinköpt hus, käkade god mat och pratade om allt som hänt sen sit. Och det var mycket vill jag lova!
Hemma på Karlbergsvägen spårade det ut... 01.00 ringde Chrille och berättade att det var företagsgsfest förlagt till vår lya. Folk drack Absinth, nån chef var borttappad efter han hade gått för att köpa groggvirke... Haha, och det hela slutade med att två välkända män somnade tillsammans i soffan... Vad ska man säga?

Stina Anny Björnsdotter Ahlén

Igår hade jag syster och lill-Stinis på besök. Det är otroligt vad hon växt, tiden går så snabbt. Nu är hon hela 5 månader och vacker som få. Det är så kul att ha dem nära så att man får ta del av henne när hon växer. Snart kanske jag får vara barnvakt också. Har nog inte fattat än att min syster blivit mamma, och att min mamma blivit mormor... Och jag moster! Och till råga på allt fyller jag 28 om en vecka... Hua... var ska detta sluta??

image40


Jobba

Sitter på jobbet och fuskar lite... Surfa får man väl på arbetstid...hehe. Har faktiskt fått en liten nytändning på jobbet nu efter all ledighet. Har jobbat 5 månader och det känns som om att min tjänst sätter igång nu på riktigt. Har fått ett roligt projekt som jag ska jobba med nu och jag kommer lära mig en massa nytt. Det är ju alltid skoj. Och det bästa av allt är att mina spanskakunskaper kommer till användning. Nu är målet att få en spanskakurs betald av jobbet... Måste ju hålla det muntliga uppdaterat... Får se hur det går :-)

Ikväll är det jag, syrran och Stina som här myskväll :-)

Jag tycker inte om isar...

Jag tycker inte om is på sjöar... Inte ens på Armsjön... Det är sjukt vad rädd jag är att beträda en frusen sjö. Det är verklig rädsla i min kropp. Det är ok att gå där jag vet att det inte är så djupt. Nu när vi var uppe så fick Chrille mig att åka spark på isen, och det var ju skoj... en stund... Sen började det braka och knaka i isen. Den som aldrig hört en is mullra eller en is när den är på väg att gå på vårkanten borde följa med till Armsjön någon gång. Annorlunda upplevelse att ligga i lill-stugan och lyssna på mullret på natten.

 Chrille åker in nyjackan
 Spår från bastubad under julhelgen, Sanna och Paula- var det kallt?
 Bastun från en nära strandkant

Hur kommer det sig att fredagar är så underbara?

När man var student kunde varje dag vara en fredag, man bestämde själv tempot. Men nu när man jobbar så är ju fredagen det man ser fram emot. Man njuter så när man kommer hem. Och när man (läs vi) varit borta från sitt lilla hem i 3 veckor så är det ju underbart att få vara hemma.

Kom och tänka på en sak när vi satt och åt middag. För bara nått år sedan satt jag och Chrille och drömde om allt vi skulle göra, allt vi skulle köpa och hur vårt liv skulle se ut den dagen båda hade fast jobb. Nu är vi där och det är ju skönt. Nu håller jag tummarna för Empan och Larsa som precis ska sätta igång jobbsökandet. E har fått min eminenta CV-hjälp idag. Borde kanske snart börja ta betalt...

 
 

Gott Nytt År!

I och för sig har det gått några dagar på det nya året... Men det är väl aldrig försent antar jag.

Äntligen är vi tillbaka hemma i kära lägenheten. När vi kom hem i tisdagskväll från norrland var jag nästan rädd att vi skulle iväg på en gång... Men nu har vi ingenting planerat så det är ju underbart. Har börjat jobba igen efter ledigheten, inte riktigt motiverad men det får man väl ändra på.

Jojo

RSS 2.0