Nu är det min tur...

Att å ha med en "Dagens". Eller iallafall "Dagens örhängen", dagen till ära inköpt på Bang On i Vancouver.


Vilken kväll

Precis hemkommen, kl i Vancouver är nu 00.17 och i Sverige 9.17. Kvällen har varit helt underbar! Jag och min kollega Per var inbjudna på middag till Matt som jag träffat två ggr tidigare och som jobbar på mitt företag fastän här i Kanda. Så vi åkte hem till dem och åt middag med hans fru Tara. Vi fick grillat och det var supergott. De är båda hur trevliga som helst och bjuder på sig själva på ett avslappnat sätt. Efter middagen tog de oss till ett ställe för att kolla på live musik. Det kommer bli en av de tillfällen som kommer att få ett speciellt ställe i mitt minne under resten av mitt liv. Det var ett litet ställe inne i stan. Inte speciellt mycket för världen, inte speciellt mycket folk men med ett ös som jag inte kommer att glömma. De körde denna kväll rockabilly/country stuk med några lokala förmågor. Jag absolut älskade stället och musiken! Gitarrsolona var på topp likväl Jonny Cash imitationerna. Fattades bara att Chrille hade varit där, han skulle ha älskat stället!


Skön start på dagen

Imorse gick jag ut på promenad innan frukost. Det var en rättså kylig morgon men härligt friskt. Jag gick ned till vattnet där båtarna ligger. Vad kan vara mer underbart än att ha solen i ögonen, se båtar som ligger och kluckar, att se the Rocky Mountains med snö på topparna, att känna havslukten samt att ha "Försent för Edelweiss" och Håkan i öronen? Slå det ni!

Galen bil

image112

Måndag i Vancouver

Idag har vi jobbat. Gick till kontoret här i Vancouver imorse för att träffa alla i mitt projekt- äntligen! Jättekul att se alla som jag haft nästan daglig kontakt med sen august. Möten nästan hela dagen. Efter jobbet gick vi och bowlade och drack öl, sedan middag med massa drinkar och god mat. Hela veckan är sen uppbokad med diverse middagar, shoppingturer och utgång. Kommer gå snabbt. Imorgon ska vi alla ha en powerpresentation inför alla- på engelska. Faan va nervös jag kommer att vara...

Just ja, bowlingen.... helt galet... Det var små bollar utan hål för fingrarna...och mindre käglor att slå ned...?? Galet var det. Och lika galet att jag vann i min grupp! Haha, killarna i mitt lag var jättedåliga.... :-)


Jag med uppdrucken drink, galet svagt kaffe (som jag av misstag råkade tacka ta till påfyllnad när jag trodde att honj frågade om hon kunde ta bort det) samt efterrätten som min bordskamrat tog och som var underbar!

Ännu en bild värd att spana in

image110

Söndagen

Som sagt vaknade jag och inte mådde bra. Som tur var gick det över efter lite vatten och en mycket bra frulle på Starbucks (avis Empa?). Jag fick allt jag vill få ut av en bra start på dagen: yoghurt med några slags flingor, bra bröd som ska vara med fibrer samt en god kaffe. Mycket bra! Efter det gick Per och jag på stan och kolla in utbudet. Hittade massa snyggt som jag ska kolla in mer vid senare tillfälle. Mycket coola t-shirts affärer så Chrille kommer få massa fina i present;-) Jag köpte 2 par skor (!) Hittade en sportaffär som hade Köp 2 skor och få ena paret för halva priset. Jag behövde nya joggingskor så jag hittade ett par som redan var nedsatta samt ett par supersnygga Nike ballerina skor, tillsammans blev detta 100 kanadensiska dollar= 700 kr. Så det var ju mycket bra. Mina joggingskor ska invigas imorgon på min morgon prommis.

Efter shoppingturen träffade vi upp de som kunde i mitt projekt och åkte till Vancouver Aquarium. Det var superkul! Delfinshow, Baluga-val, bävrar, maneter, små hajar... allt man kan tänka sig. Verkligen kul att kolla in nåt sånt. Trevligt sällskap var det också. Efter det stack vi till ett ställe och käkade goda burgare samt drack inhemsk öl. Nu är kl snart 20.30 och jag är super trött, ska sova snart. Först ska jag käka lite yoghurt med färska jordgubbar som jag inhandlat och stoppat i min kyl :-) Imorgon kl 9 är det jobb och efter jobbet ska vi ut och bowla och käka.


Fin gatubild mitt i downtown Vancouver



image106

Nu är jag framme i kanadaland

Nu ligger jag i min säng på hotellet. Kl är 8.40 och det är söndagsmorgon. Jag är trött, har jetlag, ont i huvud och hals. Typiskt!

Resan gick super, kändes inte alls så lång. Och lååång var den! Men LKM var toppen och det var minst 20 filmer som kan kunde sitta och välja mellan och se på sin egna lilla tv samt dricka, snacks, mat etc hela tiden. Mkt bra!

Vi kom till hotellet vid 17 kanadensisk tid, 02.00 svensk tid. Vi gjorde oss lite fräscha och gick ut på stan och kollade. Vi bor mitt i Vancouver så det är ju skönt. Dedt är en fin och ren stad, lite andra hus, inte lika fina som i sthlm eller sundsvall. Det som dock chockerade mig var alla unga människor som är uteliggare o som är helt borta pga mycket tunga droger... Såg flera igår som stod själva o körde sin "show"...dansade techno m sig själv på gatan, eller pratade m sig själva etc. skrämmande...

Idag ska vi träffa upp några från mitt projetk på jobbet och gå på Vancouver Aquarium- ska bli mkt kul! Bara mitt huvudvärk försvinner...










Hihi, favoritaffär redan...

Varit lite dålig...

...med inlägg. Får skärpa mig. Men ibland tappar man suget. Kanske är det tillbaka nu? Iallafall så åker jag till Vancouver på lördag för att jobba. Stannar en vecka. Kanske då kommer jag lägga in lite trevliga foton och lite trevliga inlägg.

Sov gott:-)

Finner inga ord

Ska det vara så här? En flicka ska cykla hem till sin familj, men resan visar sig bli hennes sista. Den avslutas några hundra meter från hemmet.

Mina tankar till familjen.

Underbart foto som jag måste dela med mig av!

image97

Sänder mina tankar till föräldrarna...

...och hoppas att deras dotter Engla mår bra. Hoppas hon hittas välbehållen. Jag tänker på henne. Ska man inte våga låta sina barn cykla hem själv?

RSS 2.0