Snart är balkongen på plats

Sedan 2 månader tillbaka har arbetet med balkongerna som vi på Karlbergsvägen 53 hållt på. Det har inte gått snabbt men nu börjar vi se ett ljus i tunneln. Tyvärr kom inte vår balkong upp helt och hållet som vi trodde idag, men det är nästan klart och måndag med allra största säkerhet!




(Chrille jag är ledsen att behöva visa dig dessa kort eftersom jag vet att du så gärna ville att den skulle vara klar idag...)

Stina, snart får du kusin!


Just nu i vår hall






Vagnen är nu inhämtad från Västerås. Johan och Marie har lite separationsångest så det är ju positivt för vår del eftersom det betyder att de varit nöjda, och det tror jag att vi också kommer bli!

Mammaledig första veckan

Nu är min första mammalediga veckan snart över. Den har gått sjukt snabbt. Jag har varit ute på massa skoj, träffat trevliga personer för fika och lunch, gjort hembesök etc. Upp tidigt har det varit varje dag eftersom de bygger balkongen och man vet aldrig när det kommer in en byggjobbare. Men idag kommer själva balkongen upp och det är ju gryyymt!

I helgen kommer mamma, pappa och farmor ned. Ska bli riktigt mysigt att träffa farmor här nere, jag vet inte när hon senast var nere i Stockholm. Och ikväll ska vi leka med Chrilles syrra Anna och två av hennes barn; Yra och Elliot. Det blir tacos och final i Let's Dance. Bra fredag! Idag ska jag först på en klädoutlet och sedan hem till min barndomskompis Elin Stridh och fika och leka med lilla Walle.

Barnvakt del 2

Det är kul att vara barnvakt. Stina somnade 22, jag 02 men då har jag vaknat minst 1 gång per timma. Sedan 07:00 är vi uppe och leker...

Magen denna vecka

Jag har varit på kick off i veckan med jobbet. Part värre var det men jag åkte hem, dansa hela natten funkar inte riktigt med en bebbe i magen.


Barnvakt

Ikväll har vi varit barnvakt till Stinis när hennes föräldrar är ute och roar sig. Det har gått mycket bra. Vi har lekt, ätit, läst bok och sjungit 1 h i hopp om att hon skulle somna. och det gjorde hon... bildbevis nedan :-)






Vuxen? Eller bara lillgammal?

Jag vet inte om jag är vuxen eller fortfarande lillgammal (kan man vara det när man är nyss fyllda 29...?) Sitter iallafall hemma med magen i vädret och kokar fläsklägg som ska ätas med rotmos imorgon samt ska nu gå och sätta (läs lägga) mig i soffan för att virka mina mormorsrutor till filten till lilla bebisen. Kanske iofs bra att träna inför nästa veckas mammaledighet- då ska det bli storkok varje dag till Chrilles glädje:-)

Vecka 37 nu!


Stina was here

För några veckor var Stina hos oss. Chrilles syrra Anna satt på golvet och käkade pizza som Stina gärna smakade av. Det hela slutade med att Stina gick i pizzan samt lämnade spår efter sig på vår fina pappersgång i form av handavtryck. Men det känns härligt, på så sätt är hon med mig varje dag när jag inte träffar henne.



6 arbetsdagar kvar

Nu är det bara 6 dagar kvar på jobbet, och dem går det bort 3 för kick off samt utbildning. Men det känns som om jag skulle behöva några till. Känns stressigt men jag försöker tagga ner lite granna. Jag har fått in två mycket bra personer som ska ta över olika arbetsuppgifter som jag gjort vilket känns kanon. Dock är det stressigt att samtidigt som man vill avsluta en massa saker så ska man lära upp två personer. En av de två har inte heller erfarenhet av det hon ska göra vilket för att jag måste lära henne från grunden... hmmm... Som sagt, 6 dagar kvar...

Magen känns stor nu, väntar dock fortfarande på att få känna mig höggravid. Inga speciella "gravidproblem" så som ont i rygg, sura uppstötningar etc. Är väl lite trött men känns som om jag är lika trött som vanligt... Dock har jag en längtan i kroppen att få se den lille/lilla snart! Samma gäller nog för Chrille... Dock har han mer "problem" än mig... Och detta pga att han är sämst på att stretcha efter sina "monster"pass på gymmet... Haha rätt åt han. Vi som drillats av Urban och Sune i Gärdehallen vet vad som är god sed gällande stretchning. :-)

Vecka 36

Barnet

Om du väntar ditt första barn ligger det troligtvis i rätt position nu, uppochned. Tycker du att bebisen rör sig något annorlunda mot de första rörelserna? Det kan bero på att det är trångt därinne, men är du minsta orolig prata med din barnmorska. Nu ökar fostervattnets mängd inte mer utan det minskar snarare eftersom din kropp absorberar en del av det. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt ”jag” eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.
Vikt 2 800 gram.

Mamma

Din livmoder är 32-35 centimeter. Din mage kan börja sjunka ner lite och det blir lättare att andas, men det kan fortfarande vara svårt att hitta en bekväm sovställning. Många gravida upplever att de behöver kissa ännu oftare än tidigare. Det beror på att livmodern trycker på urinblåsan. Nu kanske din vikt stannar till förlossningen. Kolostrum eller råmjölk kan läcka ur dina bröst fast bebisen ännu inte är född.

Veckan som varit

Jag har varit en dålig uppdatererska av bloggen men nu kommer det ett axplock av vad som hänt senaste veckan i livet:


Lördag 28/2, promenad runt Karlbersg kanal. Vackra Birkastan.


             
                                                                                                                            Karlbergs Slott





         

Veckans mage, så kan man se ut i vecka 35. Bjuder på ännu en bild på mig själv i snygg sov outfit.







Jämt nyss på Karlbergsvägen




(fundera på den formuleringen ni som inte är född i Skoghall...haha och jag fick även in en dialektal förkortning av pluraländelsen á la Sönnsvall...)


Detta är väl livet? Lördag, inga planer, lång härlig frukost med nyinköpt bageri-bröd, god juice, DN, sin älskling på andra sidan bordet samt vetskapen om att det idag var exakt 5 år sedan som vi precis träffats och som vi hade vår första date med god middag hemma hos Chrille och sedan bio där vi såg filmen Big Fish och häll handen... Nu sitter vi här och väntar på lillen/ lillan som snart anländer... Ofattbart att 5 år går så snabbt och 5 plus/minus 2 veckor kan kännas så långt...??

RSS 2.0