"Golvsliparen försvann"

Vi gjorde en sista luring, vi ringde från vår hemtelefon för att se om de svarade då. Och självklart så gjorde de det! Men de hade problem med golvsliparen, och då inte maskinen utan själva personen som är golvsliparen! Han hade gått för att köpa cigaretter och sedan försvunnit... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! och han hade sett att vi ringt, "men vad skulle jag göra? Jag gick och letade efter honom i kvarteren..."

Slut på denna följetong, rena rama farsen.

Del 2

Uppdatering av läget:
Klockan är 11.33 fortfarande inte ett spår av de två sliparna. Inte ett ljud på mobilen förutom mina 6 försök att ringa dem samt 2 inspelade meddelanden.
OBS! Vi har inte betalat dem i förskott.

Vart tog de vägen?

6.50 ställde vi klockan på vår semester, 7.10 dök slipgubbarna för golvet upp. 7.20 gick de för att hämta material och verktyg. 10.10 är de fortfarande spårlöst försvunna samt inget svar på mobilen. Dumpade de oss? Tyckte de golvet redan sjungt på sista versen? Eller skrämde Chrille dem när han öppnade i min fleece tröja samt sina gråa kalsonger som jag såg dem spana in flera ggr??

Fortsättning följer....

Julafton








Vecka 25

Barnet
Nu börjar sista tredjedelen. Det händer inte så mycket utvecklings-mässigt utan barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma. Barnet kan känna igen din röst. Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma
Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor.

Pappa
 Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen.

Armsjön just nu

Det har snöat hela kvällen och julkänslan infinner sig. Detta ihop med att jag gjort knäck ikväll. Nu är jag skitatrött, det vart aldeles för sent med tanke på att jag ska upp och jobba lite imorgon. Sedan blir det stan, förhoppningsvis träffa upp Jennie Hägg, köpa nån sista julklapp, sen hem baka havrekex med mamma och sedan kommer Chrille.




Armsjön i juletid

Nu är jag uppe i Norr och i mitt kära Armsjön. Vinter är det, men lite för mycket is för min smak. Förhoppningsvis så kommer det mer snö till julafton. Jag har hunnit med att umgås med min farmor, hälsat på hos farfar som tyvärr ligger på sjukhus ör tillfället, varit på förfest med sönnvallsbruttorna samt julpysslat. Nu ligger jag och vilar lite, med datorn på magen och med en liten bebis i magen som berättar gång på gång att den inte alls tycker om att datorn trycker på magen och på den därinne.








Glöggen

Gjorde ju glögg för ca 5 veckor sedan som jag så stolt visade kort på. Nu är den fördig för 1 vecka sedan och upphälld på fina flaskor. Stark vart dem som bara den (minst 15%) men god enligt Chrille eftersom jag själv inte smakat. Nu ska den snart delas ut lagomt till jul.


Julbord

Vi tillagade ett minijulbord för oss 2. Sen åt vi. Inte mycket men tillräckligt för att känna att det kanske inte måste ätas mer julmat i år. Vi somnade också, 1,5 timma. Matkoma kallas det.


Vårt kära golv

Vi har varit på väg under lååång lång tid att lägga golv i hall samt kök. Nu har vi insett att det finns riktigt trägolv under alla lager av plastmattor och spånskivor. Så nu blir det slipning av golv 29-30/12. Kommer bli super fint.

I hallen hittade vi det mönstrade golv som lagts på trägolvet. Under den mattan har de som lagt den gömt undan en tidning från den tiden- och tack vare det vet vi att det blev gjort ör exakt 80 år sedan eller mer exakt 19 juni 1928! Jag hoppades på att hitta ett brev från dem, så kanske gör vi det när vi sliter upp resten av golvet innan det ska slipas.






Frukost

Kl är 09 och jag sitter och äter frukost och njuter av mörkret ute. Stjärnan i fönstret är tänd och likaså adventsljusen. Jag vaknade tidigt idag och kunde inte alls somna om, så efter en halvitmmas funderande om jag skulle kunna somna om eller inte så beslöt jag mig att gå upp. Nu ska jag sätta mig och virka lite. Dags att börja avsluta min lilla filt snart.



Min mage




Jag blev nästan lite chockad när jag såg bilden. har jag en sån stor mage?? Men tydligen har jag det, fast jag tror iallafall att jag stod lite konstigt. Jag ser ju riktigt höggravid ut, och då är detta bara början.

Ikväll är jag hemma själv. Skulle ha varit barnvakt till Stinis ikväll men hon ligger hemma med nästan 39 graders feber så der blev inget. Jag som hade köpt böcker till henne som vi skulle läsa tillsammans. Det får bli jag och "Max Potta" själva ikväll.

Chrille är på pokerkillkväll. Det betyder att jag sitter själv hemma och ser på Idol-finalen. Rättså skönt faktiskt. Till middag hade jag planerat och suktat efter grillad kyckling och potatissallad. Jag vet inte när jag senast ville ha potatissallad! Och då valde jag mellan det och pannkakor vilket jag egentligen inte heller brukar äta. Men helt plötsligt så har jag helt andra smaker som jag är sugen på. I vilket fall som helst så hade inte Konsum gillad kyckling (hur kan man inte ha det på en fredag kväll??) och jag orkade inte fixa pannkisar. Så det slutade med hemmagjord potatismos och stekt falukorv. Trevlig fredagsmiddag!

Tillbaka på banan

Jag vill bara meddela alla kära läsare att jag är tillbaka på banan. Skönt men ack så mycket att ta tag i. Och julklappsångest som hopar sig...

Hemma idag

Idag jobbar jag hemifrån. Jag vet inte om jag har vinterkräksjukan så för att bespara min arbetskamrater från att bli sjuk så sitter jag hemma. Jag mådde dåligt hela morgonen och fm igår och jag hann precis av pendeln på Karlberg Station innan det satte igång. Jag fick ställa mig i ett hörn på perrongen och spy. Kändes så där skoj. Sedan höll det i sig hela kvällen, hann nog med 7 omgångar innan 23:00. Men idag mår jag bättre, nu ska vi se om jag smittat Chrille eller inte som också sitter hemma och jobbar.

Vecka 23

Barnet
Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig. Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn. Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.
Vikt 600 gram.

Mamma
Du har kanske gått upp fem till sju kilo, om inte mer. Många kommenterar magen och säger att den är stor eller liten. Lyssna inte så noga, din barnmorska stämmer av att allt är som det ska. Känner du när barnet hickar? Det kan kännas lite roligt som ett regelbundet pickande som pågår någon minut. Långt ifrån alla känner när barnet hickar.


Vecka 22

Miss i gårdagens upplägg, glömde att vi går in i en ny vecka varje måndag. Så nu är det redan vecka 22. Det enda roliga att uppmärksamma är Pappans roll:

Pappa/partner
Ta vara på tiden under graviditeten. Fyll på kärlekskontot och fördjupa er relation. Gör saker som ni inte kan göra när barnet kommer. Gå på bio eller restaurang. Bjud in era bästa vänner till en fest. Åk på en kortsemester. Ta hand om varandra.

Så Chrille, I'm waiting... ;-)

RSS 2.0